Повернутися до звичайного режиму

Тиждень авіації і космонавтики

/Files/images/DSC05487.JPG

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАІ) 12 квітня відзначається як Всесвітній день авіації та космонавтики

У цей день 12 квітня 1961 року громадянин СРСР майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Від перших пілотованих кораблів і орбітальних станцій до багатоцільових космічних орбітальних комплексів - такий шлях, пройдений радянською та українською космонавтикою.

Яскраві успіхи вітчизняної космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім'я прогресу космічної галузі.

У нашій школі з 9 по 13 квітня проходили цікаві заходи на відзначення Всесвітнього дня авіації та космонавтики. На традиційних інформаційних хвилинках школярі познайомилися із захоплюючими фактами з історії розвитку авіації. Серед учнів 7-8 класів проходив конкурс малюнків на космічну тематику. Переможцями стали Маковій Альона та Гуля Анастасія (7-А клас).

/Files/images/12042012009.jpgФізичний гурток демонстрував макети космічних апаратів. Найкращі роботи представили Осіпов Владислав (9-А клас) та Логоцький Андрій (10 клас).

Старшокласники захищали презентації на тему: «Україна - космічна держава». Переможцями визнано Маврич Дарину, Горяінову Віталіну (9-А клас) і Корольова Владислава (11 клас).

На завершення свята учні переглянули відеофільм «Космодром» про перші кроки людини в освоєнні космосу.

Кiлькiсть переглядiв: 588

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея