Доставку підручників для 4-х і 7-х класів розпочнуть після 1 грудня

27 листопада 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулося чергове засідання Колегії Міністерства. Першим виступив Міністр, голова Колегії, з інформацією про забезпечення підручниками учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів (станом на 26.11.2015).

«Міністерство здійснило всі необхідні організаційні заходи, щоб прискорити видання нових підручників. Зокрема, завершено тендерні процедури закупівлі підручників, укладено угоди з видавництвами на друк великотиражних видань для учнів 4 і 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською та російською мовами», - повідомив Міністр Сергій Квіт.

За словами Міністра, сьогодні на черзі підписання договорів на видання перекладених підручників для учнів шкіл з навчанням мовами національних меншин (молдовською, румунською, угорською, польською) та для дітей з особливими освітніми потребами.

«На видання 140 назв підручників загальним накладом 4 351 430 примірників, що складає 72,5 % від загальної кількості підручників, - зазначив Міністр, - перераховано аванс на суму 77 111 900 грн. Частина накладів підручників надрукована, інші друкуються».

За інформацією, поданою Міністром освіти і науки, визначено три перевізники, які будуть здійснювати доставку підручників і посібників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій усієї України: в західні регіони – Івано-Франківське державне підприємство по торгівлі, в південні та східні регіони – державне підприємство «Луганськучторгпостач», в центральні регіони - державне підприємство «Об’єднання по торгівлі та постачанню». При чому, для кожного регіону окремо підготовлено плани доставки підручників.

Сергій Квіт повідомив членам Колегії, що вже з 1 грудня поточного року розпочнеться доставка підручників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій. Книжкові бази в регіонах готові до прийому та відвантаження підручників, а саме: підготовлено складські приміщення у відповідності до вимог санітарно-гігієнічних та протипожежних норм, забезпечено допоміжні засоби транспортування.

Підсумовуючи інформаційну частину про підручники, Сергій Квіт наголосив на тому, що Міністерством проведена робота для здешевлення вартості підручників за рахунок зниження вартості паперу та зменшення рентабельності до 5 відсотків, внаслідок чого заощаджено державних коштів на суму близько 20 млн грн.

Кiлькiсть переглядiв: 401

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея