Зустріч з Борисом Кременецьким

Одного разу Франциск, Папа Римський, зауважив: «Не забуваймо, що з війною усе втрачено, й нічого не втрачено з миром».

Уся світова спільнота підтримує прагнення України до відновлення мирного життя. На виконання Мінських домовленостей було створено Спільний центр з контролю та координації (СЦКК) питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у зоні АТО. Очолив його наш земляк, черкащанин генерал-майор Борис Кременецький. Саме він і завітав 11 грудня до Мошнівської загальноосвітньої школи, знайшовши кілька годин у своєму досить щільному робочому графіку для спілкування з учнями та вчителями.

Що привело високого гостя до нашого села? Насамперед, доручення військовослужбовців СЦКК передати волонтерам нашої школи подяку за «проявлену ініціативу, активну громадянську позицію та надання допомоги у забезпеченні життєдіяльності групи Спільного центру, значний вклад у відновлення миру та стабільності в зоні АТО». А ще – прапор із автографами воїнів зі словами вдячності та побажаннями: «Любіть країну свою, пишайтеся Україною – вона починається з вас!». Експозиція шкільного музею поповнилася експонатами з передової.

Зустріч пройшла у теплій домашній атмосфері. Учителі й учні школи за давньою українською традицією зустріли дорогого гостя хлібом-сіллю, із гордістю показували школу та розповідали про свої досягнення. Борис Володимирович відповів на запитання старшокласників: чим є Мінські домовленості – зрадою національних інтересів чи перемогою української дипломатії? Яким чином вони можуть допомогти нам встановити мир? І чому завжди, коли йдеться про мир в Україні, ми згадуємо про міжнародні домовленості? Гість зауважив, що саме завдяки цим домовленостям вдається зберігати життя наших бійців.

Найбільше хвилювалися члени загону «Нічні кажани», адже не кожного дня випадає показати свій вишкіл генерал-майору! Визнанням їх майстерності стала пропозиція Б.Кременецького доправити прапор загону на передову, до розвідників 24-ї ОМБр, щоб ті змогли залишити на ньому свої автографи та побажання.

Учні молодших класів передали сувеніри, виготовлені власними руками, із щирими побажаннями нашим захисникам. Порадував гостя і патріотичний флеш-моб. Директор школи Наталія Майданік вручила шанованому гостю подяку від школярів, педагогічного колективу та батьківської громади за особистий вклад у збереження миру в Україні та подарувала книжку про село Мошни «Містечко ратників і майстрів». Окрім сувенірів і вітань, на передову відправили також домашню консервацію та овочі.

Ця зустріч у черговий раз підтвердила важливість гасла, під яким працює колектив нашої школи, плекаючи молоде покоління українських патріотів, гідних синів і дочок нашої Батьківщини: «Ніякий учитель не виховає патріота своєї країни,якщо він сам не патріот».

Від’їжджаючи до зони АТО, Борис Кременецький сказав: «Щиро вдячні за надзвичайно теплу зустріч, ми не очікували. Спілкування з дітьми та вчителями надає сил та віру у нашу перемогу».

Кiлькiсть переглядiв: 466

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея