Науково-педагогічний проект «Інтелект – України» в 1-А класі.

Минуло два тижні навчання у 1-А класі (вчитель Дорош В.М.), який навчається за новою програмою науково-педагогічного проекту «Інтелект – України». Сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями. Головне - набуття нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці. Програма розроблялася в такий спосіб, щоб, враховуючи вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та відеоматеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим. Приміром, на уроці читання діти вивчали оповідання про соловейка, а вже на уроці "Я і Україна" вони дізнаються про класову та видову приналежність цього птаха, спосіб життя, проглядають відеофрагмент з соловейком, чують його спів.

Діти з задоволенням вивчили всі літери алфавіту, ознайомилися з геометричними фігурами такими як: трапеція, ромб, паралелограм, навчилися встановлювати послідовність, розв’язувати задачі з логічним навантаженням, ставити один одному запитання, давати повні відповіді.

Взагалі вся методика викладання побудована з використанням алгоритмічного та генетичного методів, а також з обов’язковим використанням ІКТ. Кожен урок особливий, має свою структуру, насичений різноманітними вправами, руханками, фізкультхвилинками. В кінці уроку обов’язково релаксація, для того щоб відпочити та зняти втому учня.

Зі слів батьків, діти з великим бажанням ідуть до школи, розповідають про те що дізналися та навчилися на уроках.

Кiлькiсть переглядiв: 543

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея