Повернутися до звичайного режиму

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

/Files/images/65684771.jpg«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

Під таким гаслом у Мошнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проходить декада, присвячена200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

До відзначення ювілею Кобзаря активно долучилися і юні учасники конкурсу декламаторів «Золоті зерна поезії Шевченка», фінал якого відбувся 3 березня 2014 року за підтримки ПРАТ «Фрау Марта». 28 переможців відбіркового туру прийшли до святково прикрашеної аудиторії, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем. Дитячі усмішки, хвилювання, чудові костюми - все це створювало атмосферу доброти й творчості, натхнення і захоплення від Шевченкових дум, пісень, балад, віршів, поем.

На урочистому відкритті фіналу талановитих школярів привітала директор школи Наталія Вікторівна Майданік, яка побажала успіхів конкурсантам та зазначила, що пізнавати Шевченка – це пізнавати історію нашого народу, наближатися до торжества добра над злом.

Журі у складі Оксани Миколаївни Кічі, представника ПРАТ «Фрау Марта», Євгена Васильовича Перевізника, директора ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс», Світлани Володимирівни Шаповал, учителя початкових класів, та Валентини Володимирівни Преснякової, учителя української мови і літератури,оцінювало виконавську майстерність читців, артистизм, сценічну культуру, естетику одягу.

Не можна не відзначити, що у кожній конкурсній роботі Шевченко – актуальний, сучасний і … різний. Кожен з учасників намагався відкрити поета по-своєму, зазирнути у його спадщину по-новому.

Усі конкурсанти отримали солодкі призи від спонсора – ПРАТ «Фрау Марта».

Переможцями у молодшій групі стали Назар Гаврилюк (1-А клас), Захар Розчепій (3-А клас), Анастасія Замедянська (4-Б клас). Головний приз – «Міні-динамік. Робот» - отримала Владислава Гуля (3-Б клас).

У старшій групі журі відзначило високу виконавську майстерність Анжели Диченко (5 клас), Богдани Гаврилюк (6-А клас), Людмили Горяінової (7 клас), Карини Остапець (8-А клас), Руслани Махіної (9-А клас). Учениця 11 класу Євгенія Шепель отримала цінний приз – мобільний телефон.

Вразила журі і всіх присутніх Дарина Здір (9-А клас), яка не лише кохається в художньому слові, має неординарні здібності до декламації, а й сама пише чудові поетичні твори. Головний приз конкурсу – планшет – визнання таланту юної поетеси та виконавиці.

Тож вітаємо щасливих переможців! А всім учасникам бажаємо майбутніх звершень. Висловлюємоподяку вчителям, які готували читців, та спонсорам заходу.

Через століття пізнаваймо Шевченка сповна. Читаймо його твори, переглядаймо його картини, звертаймося до Кобзаря за порадою і підтримкою. Упевнені: третє тисячоліття ще більш наблизить нас до глибшого, більш відповідного дійсності розуміння феномену всесвітньої культури, ім'я якому – Тарас Шевченко.

Слався, Тарасе великий,
Столунно, стосвітно.
Слався у душах і думах,
На вольній землі.
Час тріумфальним гряде «Заповітом»
Свято в родині твоїй немалій.

Віталіна Горяінова,

учениця 11 класу

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея