Повернутися до звичайного режиму

Посади "Дерево Відродження"

Посади «Дерево Відродження» та нехай вся Україна відродиться з весною!

Посади «Дерево Відродження» та нехай вся Україна відродиться з весною!

«Дерево Відродження» - таку символічну назву має Всеукраїнський проект, започаткований телеканалом «1+1» в пам’ять про події на Майдані.

Першими у Мошнівській загальноосвітній школі вирішили приєднатися до еколого-патріотичної акції учні 10 класу, які запросили всіх бажаючих взяти участь у загальношкільному заході під гаслом «Посади «Дерево Відродження» та нехай вся Україна відродиться з весною!»./Files/images/SAM_5459.JPG

Рішення посадити на шкільному подвір’ї саме калину школярі прийняли одноголосно, адже калина – дерево українського народу. У відомій пісні співається:

Говорила мати: «Не забудься, сину,

Як будуєш хату, посади калину.

Бо вогненні грона – наша кров червона

Зоряна калина – і краса, і врода

Нашої країни, нашого народу.»

Калина - це символ вогню, українського роду і неньки-України, духовної нескореності й світлої пам'яті. Її назва - від слова «калити», тобто «загартовувати». Стійка й невибаглива, стоїть калина завжди червоною - і в сирі тумани, і в холодні зливи, і в нещадні суховії, й у люті морози, зв'язуючи різні пори року — бо як без неї побачила б зима яскраво-червону літню ягоду?! А також пов'язує різні історичні епохи - бо звідки взялася б відвага нащадків, якби не було пам'яті про звитягу предків?! Тож навіть на могилі калина є не символом смерті, а символом людської пам'яті.

Ініціатива десятикласників знайшла гарячу підтримку серед учнів інших класів: біля школи з’явилися перші паростки калинового гаю. Саджанці діти вирішили прикрасити жовто-блакитними стрічками. Саме під час таких спільних справ приходить усвідомлення простих істин: щоб стати частиною великої справи, кожному варто зробити щось посильне, корисне; щоб навколо було зелено, чисто, прибрано, - кожен має починати з себе. Якщо кожен з нас зробить щось конкретне, - ми збудуємо нову Україну!

/Files/images/SAM_5462.JPG

Всеукраїнська акція «Дерево Відродження» триватиме до кінця травня. Кожен може приєднатися до неї та посадити своє дерево як символ нової весни для України. Не залишайтеся байдужими! Приєднуйтеся до проекту і ви! Напевно, ви знаєте чимало місць, які потребують озеленення. Тож не чекайте, доки дерева «насіються самі», а візьміть справу до своїх рук. Принесіть саджанець і посадіть власне «Дерево Відродження». І це буде ваш особистий внесок в оновлення України!

Вікторія Нетесана,

класний керівник 10 класу

Кiлькiсть переглядiв: 400

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея