НЕ ОБМИНИ, ЛЮДИНО, ЛЮДИНУ!

НЕ ОБМИНИ, ЛЮДИНО, ЛЮДИНУ!

Добра справа – найвища святиня!


Милосердя - милість серця, співчуття, готовність робити добро кожному, любов на ділі, здатність відгукуватися на чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину. У традиціях українців і до сьогодні зберігається звичай допомогти тому, хто цього потребує. Цією думкою керуються у своєму житті волонтери Мошнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Протягом квітня-травня проходив щорічний Місячник добрих справ, у рамках якого учні та вчителі школи долучилися до двох благодійних акцій. Перша з них - «Я хочу бачити життя», започаткована благодійним фондом «Серце до серця». Юними волонтерами зібрано 500 гривень для лікування слабозорих дітей.

Друга акція, що проходила за підтримки директора школи Майданік Н.В. та батьківської громади під гаслом «Разом ми – сила» – по збору продуктів харчування для військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій у Донецькій області - не була запланована, проте не залишила нікого байдужим. Учні, працівники школи, батьки з розумінням і неабияким хвилюванням поспішали до шкільного пункту збору і ділилися, чим могли. Зібрано 276 літрів консервації, 20 банок рибних консервів, 132 кг круп і макаронів, 15 л олії, 8 кг цукру, 3 л меду, чай, печиво, гриби. Найактивнішими в обох акція були учні 4-Б класу (класний керівник Моргун Л.І.).

Під час проведення таких заходів милосердя стає складовою справедливості й моральності в поведінці між людьми, виховуючи у дітей найвище моральне почуття - гуманізм. Сформовані в шкільному віці основи моральності значною мірою визначають подальше життя людини.

Любити ближнього - як складно і як просто.
Не з примусу, не з шани чи за щось.
Прийти до нього в дім хорошим, добрим гостем
І запитати: «Як тобі жилось?»

І просто посміхнутись. Просто дати руку.
Не треба жертви – крихітку тепла.
Любити ближнього - ділити разом муку,
Яка у серці раптом проросла.

Леся Константинова,

соціальний педагог

Кiлькiсть переглядiв: 412

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея